O programu

Učenja profesora Georgea Vithoulkasa dostupna su svima zahvaljujući međunarodno priznatom programu e-učenja klasične homeopatije.  

Ovo je akademski program koji se temelji na najvišim obrazovnim standardima prema načelima osnivača homeopatije – Samuela Hahnemanna. To je jedini tečaj homeopatije koji je kao poslijediplomski studij usvojilo nekoliko medicinskih sveučilišta iz cijelog svijeta.

Imate priliku iskoristiti 55 godina iskustva i znanja koja je prof. George Vithoulkas dobio iz opsežnih analiza slučajeva koje je liječio, povratnih informacija u fazi praćenja pacijenta do konačnog izliječenja, a sve uz promatranje liječnika i profesionalnih homeopata.

Program se sastoji od sljedećih velikih cjelina:

Teorija – nudi potrebne temelje i znanje o homeopatskim načelima i praksi

Razine zdravlja – tema o kojoj možete učiti isključivo u ovoj školi: učenje o povezivanju nastanka i razvoja bolesti u cjelinu koja kasnije omogućuje prognoziranje tijeka izliječenja.

Materia medica – obuhvaća analizu 150 lijekova i ključnih značajki svakog lijeka na način kako se manifestiraju u današnje vrijeme

Repertorizacija – kako se snalaziti sa simptomima – učenje o osnovama repertorizacije i povezanim temama – kako rangirati simptome

Proučavanje slučajeva i analiza – kako dobiti simptome i na koji način ih interpretirati kako bi se dobila slika lijeka; slučajevi s dubinskim analizama, dugotrajnim praćenjem i strategijama propisivanja

Pitanja i odgovori – odgovori na većinu pitanja koja su usko povezana s homeopatskim liječenjem

Za dodatne informacije o tome koja predavanja obuhvaća pojedina cjelina, preuzmite nastavni plan na ovom linku.

Usporedno sa svakim pojedinačnim videozapisom, koordinatori upućuju i na dijelove iz knjiga Hahnemanna, Kenta i Vithoulkasa, koji se odnose na temu o kojoj se uči, a koje studenti trebaju proučiti.

Nova teorija „Razine zdravlja” omogućit će studentima duboko razumijevanje procesa obolijevanja i izliječenja kroz koje njihov pacijent prolazi, a pomoću nje studenti će lakše razumjeti kada trebaju primijeniti homeopatski lijek, u kojoj potenciji, koliko ga često ponavljati i kakvu reakciju očekivati.

Imat ćete mogućnost pratiti dugotrajno liječenje mnogih slučajeva, vidjeti na koji način George Vithoulkas uzima slučaj, kako analizira i sažima informacije kako bi pronašao ispravan lijek, koje strategije koristi kako bi došao do lijeka i kako razlikuje lijekove.

Neke od značajki programa su:

  • rad u grupi
  • neposredno učenje od prof. Vithoulkasa
  • kontakt i savjetovanje s koordinatorima i mentorima iz Akademije
  • individualno praćenje napretka svakog studenta
  • testovi i vježbe samoprocjene
  • opsežne bilješke
  • upućivanja na knjige Hahnemanna, Kenta, Vithoulkasa za svaki dio koji se obrađuje

Prof. Vithoulkas govori engleski, a videozapisi imaju titlove.

Program se sastoji od 300 sati video i audio zapisa, 300 sati individualnog učenja i 150 sati kliničke prakse (ukupno 750 sati).

Tečaj je uobličen u 25 vikend predavanja, a sveukupno sa završnim radom i ispitom traje 2,5 godine.

Za sve medicinskog zvanja, program omogućuje razvijanje dubokog razumijevanja bolesti; za iskusne homeopate i druge praktičare komplementarne medicine program će omogućiti proširivanje znanja i unaprjeđivanje prakse liječenja; za početnike tečaj nudi sve potrebne bitne informacije za stvaranje čvrstih temelja i osposobljavanje u području klasične homeopatije.