Međunarodna akademija

Godine 1995. prof. George Vithoulkas utemeljio je Međunarodnu akademiju klasične homeopatije (International Academy of Classical Homeopathy – IACH) u Pomorskom parku na otoku Alonissosu u sjevernom Egejskom moru u Grčkoj. To je obrazovna ustanova koja godišnje provodi akademske tečajeve homeopatije u cilju ostvarivanja učinkovite kliničke primjene klasične homeopatije. Cilj IACH-a je stručno obrazovanje liječnika, studenata medicine i zdravstvenih djelatnika kako bi postali učinkoviti klasični homeopati u skladu s načelima dr. Samuela Hahnemanna.

IACH je posvećen isključivo akademskom podučavanju homeopatske medicine, gdje prof. George Vithoulkas podučava ne samo iz njegovog ogromnog medicinskog iskustva koje traje više od pola stoljeća, već i donosi svoje trenutne najnovije paradigme, kao što je opisano u knjizi „Znanost homeopatije“, klasiku homeopatije i njegovoj nedavnoj knjizi „Razine zdravlja”.

U svojim učenjima daje iscrpne informacije koje pomažu liječnicima da odrede stanje zdravlja svakog bolesnika, te izoštrava njihovu sposobnost procjene je li slučaj izlječiv s homeopatijom i koliko vremena i remedija je potrebno za postizanje izlječenja.

Svake godine, tijekom ljetnih mjeseci, skupine liječnika i drugih medicinskih i akademskih stručnjaka iz cijelog svijeta okupljaju se na obuci u IACH-u. Među njima su liječnici iz Njemačke, Italije, Švedske, Norveške, Velike Britanije, Rusije, SAD-a, Kanade, Austrije, Japana, Indije, Pakistana, Meksika, Brazila, Perua, Grčke itd.

Happy Birthday to Prof. George Vithoulkas!! #Vithoulkas #Homeopathy #IACH

Objavljuje Maria Chorianopoulou u Utorak, 24. srpnja 2018.

Na Međunarodnoj akademiji klasične homeopatije obučeno je petnaest tisuća (15.000) liječnika i homeopatskih praktičara iz šezdeset dvije (62) zemlje.

Uvođenje programa e-učenja

Osim naprednih i poslijediplomskih tečajeva na Alonissosu, tisuće drugih ljudi je naučilo ili uče klasičnu homeopatiju putem interneta zahvaljujući programu e-učenja klasične homeopatije koji je pokrenut 2010. godine. Ovaj sveobuhvatni dvogodišnji program e-učenja akademska je dvogodišnja škola koja se temelji na najvišim standardima obrazovanja prema principima dr. Samuela Hahnemanna i sadrži sve bitne informacije i sustavno posloženo dubinsko znanje koje je idealno za početnike ali i za iskusne praktičare homeopatije.

Cilj Akademije je pripremiti studente medicine, liječnike i zdravstvene djelatnike da postanu stručnjaci za liječenje pacijenata klasičnom homeopatijom.

 

Priprema didaktičkog materijala

Jedan od glavnih ciljeva Akademije je i prikupljanje i sustavno organiziranje nastavnog materijala koji je George Vithoulkas podučavao tijekom razdoblja od 20 godina. Veći dio učenja snimljen je na oko 1000 videokazeta. Osim toga, zabilježen je i u četiri glavne knjige koje su prevedene na 12 jezika.

Studenti Akademije izrazili su želju da cjelokupan nastavni materijal bude dostupan u organiziranom obliku unutar škole, stoga Akademija djeluje u smjeru da učini nastavni materijal dostupnim u audio i video formatu, te da ga organizira i posloži u kompjutoriziranu bazu podataka kako bi bio dostupan svim učiteljima. Na taj način nastavni materijali Akademije bit će dostupni i drugim školama, što će doprinijeti širenju znanja o homeopatiji u čitavom svijetu.